Kadmo Mein Tere Ae Sanam

Sung by Haroen Mohamed Dawoed Soebratie specially for his beloved Wife Hadjdja Neha Matau on the occasion of their 39th wedding anniversary on 27 February 2017.

Original song (sung by Mohammed Rafi 24 December 1924 - 31 July 1980), is from an unreleased film.


Ik heb een word document gemaakt waar je Moh Rafi liederen kan raadplegen. Het zijn er niet veel maar het is de moeite waard.

" Ek Din Ek Naujawan Gaik "

Song & Music Composed by Dielshad Ali Wazir
Lyrics by Sangeet Ka Badshah Naushad Ali (gesproken tekst op de CD Album The Last Journey Of Mohammed Rafi)

Daar ik het erg mooi vond, wat betreft de woorden die Naushad Ali aan het adres van wijlen Mohammed Rafi heeft geuit, heb ik toen besloten een lied van te maken en aangezien deze song ongeveer 11 minuten duurt en dus een groot muzikaal nummer is, heb ik het in 2 delen moeten splitten ten einde op You Tube te kunnen zetten. Vandaar dat het in 2 delen te zien is. Het was enkele jaren geleden opgenomen, maar de video-bewerking heb ik afgelopen weekend gedaan en vandaag op You Tube gezet.

Het andere lied, " Wakiyaat Mohammed Rafi " geschreven door mijn vader in het jaar 1980 te Amsterdam, vlak na de dood van Padma Shree Mohammed Rafi, dat ook ongeveer 11 minuten duurt, is eveneens begin 2000 in mijn home studio opgenomen. Dit zal binnenkort ook op You Tube te zien zijn, nadat het bewerkt is met video-materiaal. Op CD staan deze beide songs al heel lang en zijn vaker op de lokale radio stations te beluisteren geweest zoals bij Ujala, Amorfm etc.

Ik wens jullie alvast heel veel kijk- en luisterplezier en als je het leuk vindt, gelieve het door te sturen naar anderen, van wie je denkt dat die het misschien ook leuk zal vinden. Natuurlijk kan het altijd beter en anders, want muziek is eenmaal zo en heeft als het ware duizend en een handen en voeten en kun je er dus alle kanten mee opgaan. Het is een gift aan alle muziekliefhebbers en een ode aan wijlen Padma Shree Mohammed Rafi, the King of Melody. Ek Din Ek Naujawan Gaik

Ik heb ook mijn eigen song die ik op You Tube heb gezet die je kan zoeken op onder mijn naam Dielshad Ali Wazir, dan kun je alle songs van mij te zien krijgen, zoals deze " Mehbooba Door Tu Mujhse na Jao".


Tijdschrift, bibliotheek en prijs in nagedachtenis van Mohd Rafi.

Ter nagedachtenis van de 27ste sterfdag van de zingende legende Mohd Rafi op 31 juli 1980, heeft de Stichting Mohd Rafi een speciaal tijdschrift - Mumbai Chapter SARGAM - gepubliceerd dat aan hem is opgedragen. Het tijdschrift zal een speciaal verzamel exemplaar hebben, gevuld met artikelen, foto's, anekdotes en herinneringen van mensen die een nauwe band hadden met de zingende ster. De activiteiten van de Stichting Mohd Rafi zullen door de reclameopbrengst worden ondersteund. Het belangrijkste doel van deze onlangs gevormde stichting is om alle fans van Mohd Rafi dichterbij elkaar te brengen. De bedoeling is ook om de verjaardag van Mohd Rafi te vieren door een bibliotheek te bouwen waar de, werken van Mohd Rafi zullen worden ondergebracht en een prijs in te stellen voor buitengewone musici ter nagedachtenis van prodigy. Mohd Rafi is bekend met zijn melodieus zingen van zachte romantische nummers zoals ghazals, bhangra, bhajans, classicals, droevige liederen, duet en zelfs hoge noten met snelle nummers.

Via de link kun u de documentaire van Mohd Rafi te bekijken, dat bewerkt is door zijn schoonzoon Mohamed Parvez.


Eindelijk een site waarop je Ghutba`s kan beluisteren en downloaden QuranSunnah.com. Deze Ghutba`s kan je ook in engels beluisteren. Ik raad het aan iedereen een van de Ghutba`s te beluisteren, en als je een beetje kennis heb van Quran en Hadith kan je zelf beslissen of zij de woord van Allah en de Sunnah van de Profeet (vrede zij met hem) uitspreken.
Let op: Mensen die in Bidath (innovatie) bezig zijn zullen zeggen dat ze rommel praten, maar mensen luister hun en ga zelf op onderzoek uit of het juist is. Vraag aan je Imaam of een geleerde voordat het te laat is.
Ik zou mensen aanraden de Ghutba`s van Shaikh Meraj Rabbani te beluisteren (wel in oerdoe).

Om de Ghutba`s te beluisteren moet men eerst Real Player downloaden en installeren.


Via het Nationaal Archief is de Database Hindostaanse Migratie te raadplegen. De website leidt u door de verschillende mogelijkheden en achtergrond. U kunt in de database zoeken op persoonsnaam, op contractnummer, op scheepsnaam, op plaats van herkomst in India en op termen voorkomende in het zogenaamde memo-veld.
Suriname bestaat voor 80% uit tropische regenwoud dat is gelegen in de grootste district Sipaliwinie. Hierin ligt ook het centraal surinaams natuurreservaat. Promotiefilm over Suriname.